Over ons

WIJ STAAN VOOR U KLAAR!

We worden met elkaar steeds ouder. Het aantal ouderen neemt fors toe. Het is daarom belangrijk dat deze groep goed wordt vertegenwoordigd. We zetten ons in voor wat u belangrijk vindt! We laten uw stem horen in Den Haag, maar ook bij de provincies en gemeenten. Wij informeren en adviseren u op het gebied van veiligheid, koopkracht, digitalisering, zingeving en wonen, welzijn en zorg. Ook kunt u profiteren van vele voordelen, zoals korting op uw zorgverzekering, en vele voordelen.

Wij staan voor u klaar om u te helpen zo goed mogelijk oud(er) te worden!

 

Wie zijn wij?

KBO Gelderland is een vereniging van, voor en door leden. In Gelderland heeft de KBO ruim 16.000 leden. Daarmee zijn wij niet alleen de grootste seniorenorganisatie maar ook de grootste vrijwilligersorganisatie in onze provincie Gelderland. Met ruim 600 vrijwilligers helpen wij de senioren in Gelderland een leven een stuk leuker en makkelijker te maken!

Het hart en de kracht van de KBO
Het hart van onze vereniging vormen de 57 lokale KBO afdelingen. Dit is dè ontmoetingsplek voor senioren, hier doen ze samen aan ontspanning en sport en nemen zij deel aan culturele- en zingevingactiviteiten. Ruim 600 vrijwilligers zijn bijna dagelijks actief met het organiseren van deze activiteiten en het behartigen van de belangen van senioren op plaatselijk en regionaal niveau.

Het bestuur bestaat uit zes leden en heeft de dagelijkse leiding over KBO Gelderland. Samen met twee medewerkers en diverse projectgroepen ondersteunen zij de lokale afdelingen en de vele vrijwilligers.

Advies & Informatie 

Met 57 lokale afdelingen is er altijd een KBO-afdeling bij u in de buurt. U kunt hier terecht voor:

  • interessante cursussen
  • sociale contacten
  • een lokaal netwerk
  • inspirerende activiteiten
  • leerzaam vrijwilligerswerk
  • persoonlijke onafhankelijke ondersteuning bij uw zorgvraag
  • hulp bij het doen van uw belastingaangifte
  • advies over uw veiligheid in en om het huis
  • ondersteuning en begeleiding bij het gebruik van een tablet

Als KBO-lid in Gelderland profiteert u ook van interessante aanbiedingen en unieke voordelen die uw leven makkelijker, veiliger, gezonder, goedkoper en leuker maken. Het lidmaatschapsgeld verdient u snel terug! Kijk snel op de pagina Ledenvoordeel.